Gyakran ismételt kérdések

Hány órára lehet érkezni?

7.30-kor nyitja kapuit a gyermekek előtt az óvoda, és azt szeretnénk, ha legkésőbb 8.30-ra mindenki megérkezne, hogy legyen elegendő szabad játékidejük, összehangolódási lehetőségük.

Mikor lehet legkésőbb elvinni a gyermeket?

A nap folyamán kétszer is van búcsúzás. Azokért a gyermekekért, akik családi körben töltik a délutánt, a pihenést, 12.30-kor érkeznek a szüleik. A többiek számára kezdődik a délutáni pihenés. Az ő napzárásuk már rugalmasabb, 15.15-től 16.30-ig folyamatosan érkeznek a szülők gyermekeikért. Csak kevés kisgyermeknek tudunk egy napon alvást biztosítani, így a csoport nagy része hazamegy a délelőttöt lezáró mese és ebéd után.

Mit fognak enni a gyermekek?

A mi Waldorf óvodánkban vegán étkezést biztosítunk a gyermekeknek. Az alapvetően gabona alapú ebédet zöldségekkel, gyümölcsökkel, különféle magvakkal dúsítjuk. Az ebédnél mindig levest is fogyasztunk, tehát két fogásos a menü. A tízórai és uzsonna is követi a vegán étrendet.

Milyen gyakran van szünet az óvodában?

Általában 6 hetente valamilyen ünnepkör kapcsán több időt tölthetnek a gyermekek családjuk körében: 1 hetes őszi szünet, 2-3 hetes téli szünet, 2-5 napos farsangi szünet, 1,5 hetes tavaszi szünet és a teljes nyári szünet, valamint egy-egy rövidebb, 1 napos szünet. A Waldorf szellemiség elismeri és elfogadja, hogy a gyermeknek az élettere elsősorban a család. Az óvoda, mint szociális anyaöl, segít, hogy a kicsik szépen, lassan kapcsolódjanak a világhoz, más gyermekekhez. Intenzív együttélés ez mindenkinek. A mindennapok felépítése ünnepi időből egy újabb ünnepi időbe átlépés, melyek között szükség van az addigiak feldolgozására, elengedésére, megpihenésre. Ha ezt figyelembe veszik a családok, a gyermekeik nem egy kényszerhelyzetnek élik meg az óvodásságot, hanem örömmel érkeznek.

Hol helyezkedik el az óvoda?

Budapesten, a XII. kerületben, a Szent János Kórház feletti, Virányos névvel illetett városrészen, családiházas övezetben található az Egyfecskék Waldorf Óvoda, közel erdőkhöz, kirándulásra alkalmas területekhez. Cím: 1125 Budapest, Kiss Áron u. 15.

Tömegközlekedéssel hogyan lehet eljutni az óvodához?

A Széll Kálmán térről induló 155-ös busz az óvodától két sarokra, a György Aladár utca megállóban teszi le a családokat. A szintén a Széll Kálmán térről induló 156-os busz Dániel úti végállomásától pedig kb. 5 perc sétára található az óvoda. Mindkét busznak kb. 10 perc a menetidejeA 22-es busz Szépilona megállójából pedig szinte nyílegyenes, 15 perces gyalogút vezet felfelé a Mese utcán, majd a Szepesi úton keresztül az óvodáig. 

Hány gyermek jár az óvodába?

24 gyermek fogadására van engedélye az óvodának. Nem cél, hogy mindenáron meglegyen a teljes a létszám, nagyobb hangsúlyt kap, hogy a gyermekek boldogan legyenek együtt. Négy felnőtt veszi őket körül: három pedagógus és egy dajka.